Det intensive landbrug har sat et stort præg på det let bakkede landskab i det nordvestlige hjørne af kommunen. Området har mange store gårde, hvilket både ses på bebyggelsesstrukturen og den relativt åbne karakter, de store marker skaber.
Beliggenhed og afgrænsning.
Landskabets kendetegn
Det let bakkede landskab er kendetegnet ved intensivt dyrkede marker og en bebyggelsesstruktur, der domineres af store landbrug. Området har relativt mange små afvandingskanaler, men markerne går som regel helt til kanten af disse, og der er derfor meget få lavbundsarealer.
Landskabet har relativt få hegn, og mange fremstår hullede og transparente. Der er kun få bevoksninger i landskabsområdet. Landskabet opleves derfor åbent, med langstrakte kig hen over de bløde bakker.
Bebyggelsen er i høj grad samlet langs områdets veje eller i mindre bymæssig bebyggelse. Bebyggelsen i det åbne land domineres af større landbrug, men også nogle få mindre landbrug.
Landskabets værdier
Landskabets værdier knytter sig i høj grad til de kulturhistoriske træk i landskabet. Flere steder er der tydelige kamudskiftningsmønstre langs vejene ud fra landsbyerne, hvilket vidner om landboreformerne fra slutningen af 1700-tallets prægning af landskabet.
Middelalderbyerne Brøns og Rejsby er begge Vadehavslandsbyer og udgør kulturmiljøer i landskabet. Byernes historie går langt tilbage på grund af deres placeringer højt i geestlandskabet, tæt ved vandløb samt den tætte forbindelse til de næringsrige marskjorde. Samtidig ligger byerne på drivervejen til Nordtyskland, hvilket også har haft stor betydning for byernes strukturelle udbygning. Et godt eksempel er de mange kroer, der ligger i de to byer.
Landskabets afgrænsning
Landskabsområdet ligger i den nordvestlige del af Tønder Kommune og strækker sig på tværs af kommunegrænsen til Esbjerg Kommune mod nord. Mod vest afgrænses området langs overgangen fra det let bakkede landbrugslandskab til de lave, flade marskområder. Mod syd og øst afgrænses landskabsområdet langs overgangen til det langt mere skovprægede landskab mellem Skærbæk og Arrild.
Områdegrænserne er så vidt muligt lagt langs erkendelige linjer i landskabet som eksempelvis skovbryn, veje, vandløb og markskel.