Anbefalinger til forvaltningen af landskabets karakter
Landbrugslandskabet bør fremstå med en enkel til let sammensatte karakter. Samtidig bør oplevelsen af landskabet fortsat varierer mellem åbne kig over de tidligere lavbundsområder og et mere lukket landskab opdelt af nord-sydgående læhegn.
Der bør ikke ske ændringer i og omkring Brede Ådal, der påvirker dalens karakter eller forringer dalens oplevelsesværdi.
Skov og natur
Med undtagelse af området mellem Ottersbøl og Drengsted bør der ikke tilføres ny skov til landskabet på grund af forskellige landskabshensyn, herunder den markante hegnsstruktur og lavbundsområder.
Mellem Ottersbøl og Drengsted bør der lægges vægt på, at eventuel ny skov understøtter karakteren af små skove.
Brede Ådal bør friholdes for skovrejsning, da skov vil sløre dalens karakter og fortrænge de lysåbne græsningslandskaber.
Den eksisterende struktur af nord-sydgående læhegn kan med fordel styrkes og udbygges med etableringen af nye hegn i samme mønster.
Landskabsområdets mange tidligere lavbundsarealer kan med fordel udbredes gennem naturgenopretningsprojekter.
Landbrugsbyggeri
Stort landbrugsbyggeri kan indpasses i tilknytning til områdets eksisterende byggeri.
Der bør arbejdes med byggeriets placering og fremtoning, så den samlede bebyggelse optræder harmonisk i landskabet. Samtidig er det væsentligt at udnytte de parallelle hegnsstrukturer omkring ejendommen eller i nærområdet til at skabe en visuel afskærmning.
De store åbne lavbundsflader samt landskabet i og omkring Brede Ådal bør friholdes for alle former for landbrugsbyggeri.
Byudvikling
Der bør ikke opføres yderligere bymæssig bebyggelse i gestlandskabet langs overgangen til marskområderne mod vest. I landskabets øvrige landsbyer bør byudvikling begrænses så landsbyerne oprindelige strukturer forsat kan aflæses i landskabet.
Ved en eventuel byudvikling af Bredebro bør der lægges særlig vægt på at friholde landskabet omkring Brede Å. Ved en eventuel udbygning mod vest kan byranden med fordel opblødes med bevoksning.
Tekniske anlæg
Landskabet bør friholdes for nye middel høje og høje tekniske anlæg, da disse vil optræde meget synligt og dominere det relativt flade landskab samt udsigterne fra bakkelandskabet mod nord.
Arealkrævende anlæg som solcelleanlæg eller lignende kan i højere grad indpasses i landskabet på baggrund af en konkret vurdering. Et anlæg bør kun placeres under forudsætning af, at anlægget kan afskærmes med beplantning omkring anlægget, der efterligner og dermed styrker landskabets eksisterende hegnsstruktur.
Planportal
Tilbage til Planportal
Status
Landskabsanalysen er under politisk behandling
Billeder
Landskabet bør friholdes for nye middel høje og høje tekniske anlæg